Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Setmanari Soller Actualitat_down

Sóller » Local

Un cotxe de Google Street recorre Sóller per actualitzar el navegador

|

Un cotxe de la companyia Google Street recorre els carrers de Sóller per actualitzar en 3D el navegador. Després d'alguns mesos de queixes tant dels usuaris com per part de l'Ajuntament anunciant que el navegador conduïa els vehicles erròniament pels carrers, la companyia avui matí actualitzava les ubicacions i les direccions del municipi.

El vehicle ha passat pels carrers més cèntrics i s'ha dirigit cap a la plaça d'Espanya; el carrer Santa Bàrbara i la plaça Antoni Maura en direcció al carrer Sant Jaume, un dels punts més conflictius i on hi ha hagut més embussos sobretot durant l'estiu.

Sóller » Local

Deia redueix el subministrament d’aigua al 50% per mor de la sequera

|

L'Ajuntament de Deià redueix el subministrament d'aigua al 50% per mor de la sequera. En un BAN urgent, el batle ha explicat avui matí que "l'escassetat de pluges d'aquest estiu ha fet que la Font d'Es Molí i el pou d'Es Verger ja no bastin per a garantir l'abastiment d'aigua per al consum humà, ni tan sols amb les aportacions extraordinàries de camions que duim des de Palma", per aquest motiu els abonats veuran reduït el cabal que arriba als immobles.

Així mateix, continuen les prohibicions anunciades amb anterioritat per regar piscines, regar jardins, terrasses o fer cotxes nets.

El batle, Lluís Apesteguia, ha informat també que ha donat ordre a l'empresa concessionària per tal que vigilin "el consum abusiu i injustificat" dels comptadors, que en cas de detectar-se "seran sancionats i se'ls retirarà temporalment el comptador", ha apuntat.

Sóller » Local

Sóller assoleix els 41 graus

|

Tal com indicaven les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), fa unes hores que Sóller ha superat els 40 graus fins arribar als 41°C. Així ho ha enregistrat l'estació meteorològica de Sa Vinyassa avui migdia en el moment en què s'ha enfilat el termòmetre.

L'AEMET ha previst que aquestes elevades temperatures davallin a partir de principis de la setmana que ve, quan s'espera un canvi de temps.

Sóller » Local

Nou vessament de fecals a la platja

|

L'Ajuntament de Sóller denunciarà davant el Seprona un nou vessament de fecals al Port. Avui matí, la platja del Mònaco ha aparegut amb una nova fuita d'aigües brutes per la qual cosa la brigada ha procedit a precintar l'accés a aquesta zona de la platja a l'espera que es ressolgui el problema.

Aquest estiu és la segona vegada que a l'entrada de la platja situada davant sa Torre es tanca per un abocament. Per això, el regidor de Turisme, Sebastià Aguiló ha informat que ho denunciarà al Seprona alhora que exigeix a ABAQUA "que resolgui al més aviat possible aquesta problemàtica que tenim en aquest punt del Port".

Sóller » Local

Sóller registra el segon juliol més calorós des de 2015

|

Segons les dades recollides per l'Observatori de Sa Vinyassa, aquest mes de juliol ha estat el segon més calorós des de 2015. Des que l'any 1985 es començassin a enregistrar les temperatures a aquest indret de Sóller, el termòmetre ha registrat una temperatura mitjana de 27,6 graus centígrads el 2022, una xifra només superada pels 27,9 graus de l'any 2015.

Sóller » Local

Troben a Sóller una petita vespa d’interès sanitari

|

El Bolletí de la Societat d’Història Naturals de Balears acaba de publicar una nova troballa faunística relacionada amb Sóller. Es tracta en aquest cas de la localització d’una petita vespa sense ales que és paràsita dels corcs de la fusta i que, per tant, fa els seus nius a dins habitatges o construccions que tenen llenyams o mobles atacats per escarabats xilòfags (corc).