Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Costes demana recular sis metres les hamaques de la platja d’en Repic

Envià un requeriment a la concessionària del servei per incompliment de les condicions

La instal·lació de gandules abraça gran part de l’arena. | Jaume Quirós

Demarcació de Costes ha enviat un requeriment a la concessionària que gestiona les platges del Port perquè faci sis metres enrere la instal·lació que té d’hamaques i para-sols a la platja d’en Repic. En una revisió de l’àrea feta al mes d’agost, Costes comprovà que a l’àrea on hi han instal·lats aquests serveis, que ocupen i utilitzen un espai que és de domini públic marítim-terrestre, «incompleixen les condicions pactades al contracte establert el 2018», segons s’indica als plecs de condicions.


Davant això, i tal com indica el document entregat a l’Ajuntament, es requereix a «la concessió la retirada d’excés d’elements no autoritzats» i dels serveis que té desplegats perquè els retiri sis metres cap enrere de la vorera de la mar.
Aquesta mesura afectaria de ple l’actual concessió, ja que suposa reduir part del material que té durant la temporada turística en aquest punt del Port, amb la conseqüent, davallada d’ingressos per a l’empresa concessionària. Alhora, l’obligaria a més a redistribuir la col·locació d’aquests elements damunt l’arena i fins i tot eliminar-ne alguns de manera definitiva.


De moment, es tracta d’una advertència que ha fet el Ministeri de Transició Ecològica, tot i que podria acabar amb una sanció, ja que tal i com s’indica a l’informe «es considera una infracció greu l’incompliment de les condicions pactades».
El regidor de Turisme, Sebastià Aguiló, volgué llevar ferro a l’assumpte perquè «ja estam gairebé a finals de temporada i, per tant, falta poc la concessió retiri tots els elements que té exposats a l’arena de la platja d’en Repic». En conseqüència, «tot i que evidentment mirarem de trobar una solució per a l’inici de la temporada següent, parlarem amb la concessió i amb Costes amb la finalitat que es pugui continuar amb aquest servei les temporades que vénen d’estiu», digué. De fet, el pròxim dia 15 de setembre, la mateixa concessionària, qui també s’encarrega de llogar els velomars, les retirarà ja de la platja, quedant només les hamaques i para-sols fins a final de temporada.


Segons fonts municipals consultades, part d’aquest retranqueix es deu a que el nivell de la mar ha pujat i a que part de l’arena de la platja del Port ha fuit a causa de l’onatge i les corrents, fet que hauria pogut causar que no es tractàs només d’un excés de material i elements exposats per al gaudi dels turistes sinó que la zona d’arena hagi minvat amb el temps, tal com passa en altres zones costaneres de l’Illa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.