Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

La falta de transport públic deixa ‘tirats’ mig centenar d’estudiants

L’institut ha presentat una reclamació perquè els alumnes no pogueren participar en les proves Cangur

Molts centres escolars opten per utilitzar el transport públic de bus ara que és totalment gratuït.

SOLLER

Un total de 50 alumnes de l’Institut Guillem Casasnovas es quedaren sense fer les Proves Cangur (una competició matemàtica a la qual participen més de 77 països de tot el món) per falta de transport públic. Des del centre aposten per fer sortides a la resta de Mallorca amb els busos de què disposa el TIB per minvar les despeses que suposa a les famílies realitzar excursions fora de Sóller.


Per això encarregaren un bus per viatjar fins a Palma, «però un dia abans avisaren al centre que l’aforament estava tancat i ens quedàrem sense anar a fer les proves», expliquen. La direcció del centre ha presentat una reclamació a la direcció general de Transports de les Illes Balears «perquè és la tercera vegada que no hem pogut fer una sortida perquè ens han cancel·lat el bus públic, deixant els alumnes sense fer aquestes activitats», comenten.


Així mateix, han provat de sol·licitar busos de manera escalonada per no col·lapsar el servei en un mateix dia, però «tampoc ha funcionat». Fins i tot «hem parlat amb el director General de Mobilitat, Jaume Mateu, però no ens ha donat cap més solució», afirmen.


Com a alternativa existeix el transport privat, però des del centre asseguren que no totes les famílies es poden permetre cada mes fer un pagament extra amb la pujada que ha fet el transport, «perquè a més d’això s’ha de pagar l’activitat». Aquest fet ha causat que des de l’Institut ja no es programen segons quin tipus de sortides per evitar a les famílies fer més despeses, «una pràctica, però que va en detriment de l’alumnat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.