Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA presenta un recurs administratiu contra la decisió de no protegir el jardí de can Canals

L'entitat no descara acudir a la justícia "perquè és un tema de gran importància"

Els jardins de Can canals, a Gran Via. | Irene Cabrer

L'Associació per a la Revitalització de Centres Antics (ARCA) ha presentat un recurs administratiu contra la decisió de no protegir el jardí de can Canals. El Consell descartà la proposta presentada per l'entitat que demanava que fossin declarats Bé d'Interès Cultural (BIC), una decisió amb la qual ARCA no està d'acord en tant que consideren que el conjunt "mereix la categoria de Bé catalogat Insular". Si bé, el Consell ha d'estudiar el nou recurs, l'entitat no descarta acudir a la justícia "perquè és un tema de gran importància i que afecta a gran part de les nostres peticions de protecció".

La Comissió Insular de Patrimoni Històric del Consell rebutjà la proposta per considerar-lo un espai enjardinat «rellevant en context local», però no prou singular per proposar la seva inclusió en les categories establertes per la Llei 12/1998 de patrimoni històric de les Illes Balears. Per tant, deixava a l'Ajuntament la decisió d'ampliar la catalogació dels jardins. Segons ARCA, no és la primera vegada que això passa, sinó que el Consell "es desentén i passa la pilota als ajuntaments", una acció que "posa en greu risc el Patrimoni", ja que esmenten que en moltes ocasions els Consistoris "fan cas omís a aquesta petició".

En aquest cas, l'entitat creu que la fitxa del catàleg municipal que parla dels jardins de Can Canals "és insuficient", per això han aportat un document elaborat per la sollerica, Blanca Castaldo on s'indica la singularitat dels jardins (únics a Sóller) i dels elements que s'hi inclouen com la font.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.